SDHL-laget förstärker truppen med en rutinerad spelare. 

Efter ett intensiv start på säsongen börjar de olika lagen i SDHL se vad som krävs jämfört med sina motståndare och i vissa fall har man valt att agera. En av klubbarna som varit ute på marknaden se senaste dagarna är nykomlingen Frölunda som presenterar en minst sagt meriterad värvning. Det är ingen mindre än landslagsspelaren Sofie Lundin som är klar för klubben.

– Jag har hört väldigt bra saker om Frölunda. De gör en väldigt seriös och proffsig satsning och har höga ambitioner, något jag vill vara en del av. Jag har följt lagets resa och är väldigt imponerad över hur långt de har kommit på kort tid. Känns som det är en bra blandning av gammalt och ungt. Och det finns en bra ledarstab runt laget, säger Lundin till klubbens hemsida.

En rutinerad talang

Trots sina 23 år får Lundin ses som något av en rutinerad talang, hon debuterade i SDHL redan för sju år sedan och har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet. Forwarden har ett SM-guld med Djurgården på meritlistan och har spelat närmare 200 matcher i SDHL men kommer senast från spel i den amerikanska collegeligan med Ohio, som varit hennes lag i drygt ett års tid.

Förutom spel i olika ligor har Lundin även spelat en hel del i Damkronorna, sedan debuten 2018 har skånskan hunnit vara med i tre världsmästerskap och förra året fick hon även chansen att göra sitt första olympiska spel. Frölunda får därmed in en rutinerad spelare som kan täcka upp för landslagskollegan Hanna Olsson som är långtidsskadad.

– Sofie kommer att komma in med bra fart, energi och erfarenhet. Vi får in en skicklig spelare som är ung och vill utvecklas, säger sportchefen Kim Martin Hasson till klubbens hemsida.

MER DAMHOCKEY: Fem spelare att hålla ögonen på den här säsongen 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.