En av Damkronornas viktigaste spelare har drabbats att ett tungt bakslag. 

Det var i helgens möte mot Luleå som olyckan var framme för Frölundas Hanna Olsson. Forwarden tacklades av Petra Nieminen och smällen tog så pass olyckligt att hon tvingades lämna isen direkt. Nu, några dagar senare, står det klart att landslagsspelaren tvingas se resterande del av säsongen från läktaren

– Det är jättetråkigt att inte få vara med att hjälpa laget på isen. Just nu känns det förstås skit, men jag har varit med om sådant här förr. Nu är det fullt fokus på operation. Sen är det bara att ställa om och bygga upp sig igen, jag är bra på det. Och så vill jag bidra till laget på det sett jag kan från sidan om, säger Olsson till Frölundas hemsida.

Operation väntar – missar VM

Skadan såg först ut att vara i området kring ena knäet men nu står det klart att det är en lårskada där flera senor gått av, vilket gör att Olsson tvingas till en operation som äger rum i nästa vecka. Skadan gör att resten av säsongen kommer få spenderas på läktaren och den gör bland annat att 24-åringen missar vårens VM som spelas i USA i april månad.

Olsson gjorde sin VM-debut redan 2015 och har gjort flera fina mästerskap sedan dess, inte minst vårens Världsmästerskap där hon noterades för elva poäng på sju matcher. Landslagsforwarden har varit med i totalt sex VM vilket resulterat i imponerande 28 poäng på 32 matcher och vintern 2018 gjorde hon även sin olympiska debut. Fyra år senare hade hon mycket väl varit en nyckelspelare men missade turneringen på grund av en skada och nu står det alltså klart att 24-åringen missar ytterligare en höjdpunkt med Damkronorna. Andra spelare får därmed kliva fram när det ska spelas om medaljer i Utica 3-14:e april 2024.

MER DAMHOCKEY: Fem spelare att hålla ögonen på den här säsongen

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här