Tre Kronor kommer med glädjande nyheter inför kvartsfinalen mot Kanada. 

Trots ett lyckat gruppspel där man tog revansch från förra årets misslyckande fanns det saker som skapade problem för Tre Kronor, vissa delar i spelet var inte tillräckligt bra och man drabbades även av en del avbräck på spelarsidan. Bland dessa fanns forwarden Lucas Wallmark som missade två matcher och samma sak hände Oliver Ekman-Larsson. Den svenska lagkaptenen var länge ett frågetecken inför morgondagens kvartsfinal mot Kanada men nu står det klart att backen kommer till spel.

– Det har varit jobbigt att sitta på sidan. Det var skönt att få ett lätt pass i kroppen. Jag vill bidra till laget, men har känt att kroppen har hämmat mig. Det känns bra att få chansen att spela kvartsfinalen, säger Ekman-Larsson till Expressen.

Frågetecknet om skadan

Att Ekman-Larsson är tillbaka på isen är minst sagt goda nyheter för Tre Kronor, men förbundsledningen vill inte gå in på varför han missat de två senaste matcherna. Det verkar inte vara någon sjukdom utan snarare en skada, förmodligen på underkroppen. Anledningen till att man inte vill berätta är att motståndarna kan dra nytta av att en spelare är skadad och kanske mindre tålig för fysisk kontakt. En väl vald tackling skulle, med lite otur, kunna innebära slutet på mästerskapet för den skadade spelaren. Det är något som Tre Kronor inte vill riskera med sin lagkapten.

SÅ SPELAS KVARTSFINALERNA 
Torsdag 26 maj
Tyskland – Tjeckien (15:20)
Sverige – Kanada (15:20)
Schweiz – USA (19:20)
Finland – Slovakien (19:20)

MER OM VM: Efter segern – tufft möte i kvartsfinalen för Tre Kronor

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.