Det är hög tid att summera den svenska insatsen i gruppspelet. 

Tiden går fort när man har roligt och just roligt har det mestadels varit för Tre Kronor hittills i ishockey-VM. Dagens seger mot Lettland, där William Nylander gjorde matchens enda mål, var kanske ingen klang och jubelföreställning men resulterade i att Sverige slutar antingen etta eller tvåa i grupp B. Detta efter att ha samlat ihop 18 poäng på sju matcher vilket är åtta poäng mer än förra året då man som bekant missade slutspel.

Bland höjdpunkterna i gruppspelet finns segern mot Tjeckien (5-3) och det dramatiska mötet mot Finland där det tillslut blev vinst efter att Magnus Hellberg storspelat under straffläggningen. Förlusten mot USA sved men sedan krossade man Norge och dagens vinst mot Lettland resulterade i Linus Ullmarks första nolla sedan han anslöt till VM-truppen.

Ska vi lyfta fram några spelare som gjort extra bra ifrån sig under gruppspelet är det lätt att peka på Rasmus Dahlin, stjärnbacken har noterats för sju poäng på lika många matcher men det tog faktiskt ett tag innan han kom igång på allvar. Även Erik Gustafsson har gjort väldigt bra ifrån sig under inledningen av mästerskapet och det gäller även Rasmus Asplund, med sina sex mål har forwarden varit ett av lagets utropstecken. Sedan får vi naturligtvis inte glömma William Nylander som hunnit göra fyra poäng på sina två första matcher sedan ankomsten från Toronto.

Tufft möte väntar i kvartsfinalen

Ett lyckat gruppspel brukar innebära en relativt gynnsam lottning in i slutspelet men så ser det inte ut att bli den här gången, dagens övriga resultat gör nämligen att antingen Slovakien eller Kanada står för motståndet i kvartsfinalen. Detta efter att Slovakien besegrat Danmark med hela 7-1 vilket i samma stund gjorde att grannen i syd missade slutspel.

TRE KRONORS MATCHER I GRUPPSPELET 
Sverige – Österrike: 3-1 (Kellman, Friberg, Nordström)
Sverige – Tjeckien: 5-3 (Asplund x2, Bemström, Bromé, Bengtsson)
Sverige – Storbritannien: 6-0 (Asplund x2, Nordström, Bengtsson x2, Dahlin)
Sverige – Finland: 3-2, straffar (Kellman, Larsson, Bemström)
Sverige – USA: 2-3, förlängning (Dahlin, Grundström)
Sverige – Norge: 7-1 (Peterson x2, Nylander, Asplund x2, Wallmark, Friberg)
Sverige – Lettland: 1-0 (Nylander) 

Vad tycker du om Sveriges insats hittills i VM? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här