Tjeckien är klart för slutspelet efter att ha vunnit dagens stormöte. 

Det återstår fortfarande en match i gruppspelet men Tjeckien är redan klara för slutspelet, detta efter att laget besegrat USA i dagens stormöte. Kampen mellan två av hockeyvärldens främsta nationer blev långt ifrån en målfest med ett underhållande spel, utan snarare en ganska tillknäppt historia där små marginaler avgjorde.

En imponerande insats

Knappt halvvägs in i första perioden kunde Tjeckien ta ledningen genom Matej Blumel och det skulle faktiskt visa sig bli matchens enda mål. USA hade en hel del av spelet och skapade några vassa chanser för att få till en kvittering, men Karel Vejmelka stod för en imponerande insats i det tjeckiska målet.

Noterbart från den här matchen är att USA egentligen stod för en ganska bra insats, inte minst i egen zon där man inte gav den tjeckiska stjärntrion Pastrnak/Krejci/Cervenka några ytor att skapa lägen. Trots detta förlorar man en viktig match som gör att man ännu inte är helt klara för slutspelet, inför den avslutande matchen mot Norge imorgon ligger man visserligen fyra men rent teoretiskt kan fortfarande Lettland (vid svensk förlust) kliva förbi.

MATCHFAKTA
USA – Tjeckien: 0-1 (0-1,0-0,0-0)
0-1, Matej Blumel (Zohorna)
Skott: 24-16
Utvisningsminuter: 7-6
Publik: 5270 (Nokia Arena)

MER OM VM: Sveriges lagkapten skadad – slutspelet i fara 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.