Favoriterna höll för trycket när gruppspelet i Ishockey-VM rullade vidare under fredagen. 

Idag är det dags för Tre Kronor att spela sin femte gruppspelsmatch då Lettland står för motståndet, men redan under fredagen bjöds det på fin underhållning. Under eftermiddagen utspelades en spännande och målrik match mellan Storbritannien och Danmark där det tillslut blev danskarna som tog hem segern efter att Christian Wejse avgjort med sitt 4-3 mål halvvägs in i tredje perioden. 25-åringen har därmed gjort tre mål på fem matcher och hjälpte Danmark att klättra upp till en femteplats i Grupp A.

Samma grupp toppas numera av Tjeckien som under fredagskvällen kunde ta sig förbi Kanada tack vare sin stabila seger med 4-0 mot Österrike. I matchen stod Dominik Kubalik för både mål och assist samtidigt som Petr Mrazek visade att han vill utmana om förstaspaden i det tjeckiska målet.

Under dagen tog Tyskland en övertygande seger med hela 8-2 mot Kazakstan där Wojtek Strachowiak noterades för hela fyra assist vilket gör att man på allvar är med och slåss om en kvartsfinalbiljett från grupp B. Det gör även USA som besegrade Polen med 4-1 men det dröjde halvvägs in i matchen innan amerikanerna kunde öppna målskyttet och i första perioden hade faktiskt Polen ett mål som blev bortdömt. Stor segerorganisatör för USA blev Cole Caufield som stod för två mål vilket hjälpte upp laget till en andraplats i gruppen. Nedan följer highlights från samtliga gårdagens matcher i Ishockey-VM 2024.

Höjdpunkter, Storbritannien – Danmark

Höjdpunkter, Tyskland – Kazakstan

Höjdpunkter, Polen – USA

Höjdpunkter, Tjeckien – Österrike

 

DAGENS MATCHER 

Danmark – Schweiz (12:20)
Sverige – Lettland (12:20)
Kanada – Finland (16:20)
Tyskland – Polen (16:20)
Frankrike – Slovakien (20:20)
Tjeckien – Storbritannien (20:20)

MER OM ISHOCKEY-VM: Här är alla Tre Kronors mål hittills i VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här