Tre Kronor fortsätter sitt segertåg i Ishockey-VM. 

Efter en programenlig seger mot Tyskland (6-1) stod Kazakstan för motståndet under torsdagseftermiddagen och det skulle visa sig bli en bra dag på jobbet för de svenska spelarna. Det blev kanske inte den målfest som en del förväntat sig, men man var det bästa laget rent spelmässigt och vann med 3-1 efter att bland annat Marcus Johansson gjort sitt tredje mål i turneringen.

– Det fanns vissa stunder i matchen då vi hade kunnat vara mer fokuserade. Vi vill vara ett tufft lag att spela mot så vi behöver bli mer täta i vår defensiv, spela smartare med pucken och göra bättre väl, sa Jesper Frödén till IIHF.com efter slutsignalen.

Förutom att ha vunnit varje match har Tre Kronor även lyckats med bedriften att göra mål varje match hittills i turneringen och med sina totalt 19 mål är man delad tvåa med Slovakien i målligan, ett mål efter Kanada. Imorgon är det dags för nästa match då Lettland står för motståndet och det återstår att se om den svenska segersviten kan förlängas ytterligare.

Nedan följer highlights med alla svenska mål hittills i Ishockey-VM 2024.

Här är alla Tre Kronors mål i VM

Höjdpunkter, Sverige – USA 

Höjdpunkter, Sverige – Polen 

Höjdpunkter, Sverige – Tyskland 

Höjdpunkter, Sverige – Kazakstan

 

MER OM VM: Fjärde raka segern för Tre Kronor 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här