Tre Kronor har fått en bra start på sin uppladdning inför VM. 

De senaste dagarna har Tre Kronor varit i en intensiv fas där man fått in många nya spelare med VM i Tjeckien som huvudmål men först ska man delta i sista etappen av Euro Hockey Tour och under torsdagskvällen tog man sig an Schweiz i en match som spelades i Kloten. Under inledningen av matchen var det ett ganska avvaktande spel mellan två lag som inte riktigt hunnit spela ihop sig och även om det såg lite bättre ut efter paus så var det fortfarande svårt för de båda lagen att lyckas fullt ut.

Stjärnorna saknades i målsnålt genrep

Det var först halvvägs in i tredje perioden som målskyttet lossnade då Fabian Zetterlund kunde sätta ledningspucken och av bara farten kom ytterligare ett mål, den gången med Jonas Brodin sist på pucken. Schweiz skapade lite spänning genom Calvin Thurkaufs reducering och man hade några bra chanser på slutet men det blev svensk seger med uddamålet vilket ger Tre Kronor en bra start på sitt tre matcher långa genrep inför VM i Tjeckien.

Noterbart var att Tre Kronor ställde upp med sju förstärkningar från NHL och båda målen kom från spelare som håller till i världens bästa ishockeyliga, men det var även flera spelare som inte var tillgängliga i matchen. Däribland tunga namn som Rasmus Dahlin, Erik Karlsson och Lucas Raymond men rapporter kring landslaget gör gällande att åtminstone Dahlin och Raymond är med i resterande matcher av turneringen.

SÅ STÄLLDE TRE KRONOR UPP MOT SCHWEIZ

Målvakt
Jesper Wallstedt (Felix Gustavsson)
Backar
Oscar Fantenberg – Tim Heed
Lukas Bengtsson – Patrik Nemeth
Jesper Sellgren – Jonas Brodin
Forwards
Max Friberg – Linus Johansson – Joakim Nygård
Alexander Holtz – Joel Eriksson Ek – Victor Olofsson
Jonathan Lekkerimäki – Christoffer Ehn – Felix Unger Sörum
Fabian Zetterlund – Isac Lundeström – Marcus Sörensen
Sjundeback
Filip Berglund
13:e forward
Lukas Vejdemo

MATCHFAKTA
Sverige – Schweiz: 2-1 (0-0,0-0,2-1)
1-0 Fabian Zetterlund (Sörensen)
2-0 Jonas Brodin (Friberg)
2-1 Calvin Thurkauf
Skott: 27-31 (9-9,12-15-6-7)
Utvisningsminuter: 0-2
Publik: 4537 (Stimo Arena, Kloten)

I kvällens andra match hade Tjeckien ett stort spelmässigt övertag mot Finland och man vann skotten med övertygande 39-16 men det var Finland som vann matchen efter att Jere Innala spikat slutresultatet till 4-1 i tom bur.

Nästa match för svensk del spelas på lördag då Tjeckien står för motståndet. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här