Sverige har fått en drömstart i U18-VM.

Efter premiären mellan Finland och Tjeckien var det dags för Sverige att spela i dagens andra match och hos motståndaren Schweiz fanns förhoppningar om att kunna skapa en skräll på hemmaplan. Till en början hade de svenska spelarna svårt att ta vara på sina chanser och efter tio minuter stod det fortfarande 0-0 men sedan avslutade man perioden på ett övertygande sätt när Isabelle Leijonhielm gjorde två mål och dessutom stod Mira Hallin för ett mål vilket gjorde att Sverige gick till pausvila med en tremålsledning.

I andra perioden fortsatte Sverige att ha det mycket av spelet och därför var det inte ologiskt att det skulle komma fler mål, efter knappt åtta minuter kunde Mira Hallin utöka till 4-0 med sitt andra mål för kvällen och en blågul premiärseger kom allt närmare. Ebba Hedqvist var ett par minuter senare ytterst nära att göra sitt första mål i turneringen men den gången var marginalerna inte på hennes sida utan pucken träffade stolpen. Schweiz höjde sitt spel en aning jämfört med under början av matchen men man lyckades inte ta vara på sina chanser och det stod fortsatt 4-0 inför den tredje perioden.

Stjärnans dubbel säkrade segern

I början av den avslutande perioden hade Schweiz chansen att ta sig in i matchen men man lyckades inte ta tillvara på spelet i powerplay och några minuter senare bjöd man tillbaka. Nu var det Sveriges tur att spela med en man mer på isen och då kunde man utöka till 5-0 Hilda Svensson som därmed gjorde sitt första mål i turneringen.

Med ungefär tre minuter kvar att spela tändes en gnutta hopp hos hemmalaget i form av Elisa Dalessis reducering men kort därefter drog man på sig en utvisning varpå Hilda Svensson med ett snyggt avslut i ena krysset kunde spika slutresultatet till 6-1 med sitt andra mål i matchen. Sverige får därmed en riktig drömstart på gruppspelet och kan ta med sig ett gott självförtroende inför måndagens match mot Slovakien.

Sverige – Schweiz: 6-1 (3-0,1-0,2-1)
1-0 Isabelle Leijonhielm (Hedqvist, Hallin)
2-0 Mira Hallin (Hedqvist, Danielsson)
3-0 Isabelle Leijonhielm (H.Svensson, Raunio)
4-0 Mira Hallin
5-0 Hilda Svensson (Raunio, Hedqvist)
5-1 Elisa Dalessi (Wey)
6-1 Hilda Svensson (Hedqvist, Leijonhielm)