Det blev en målrik match när Tyskland och Italien gjorde upp i Grupp B:s första match.

Tysklands målfest i VM-premiären

På förhand räknades Tyskland som en stor favorit i mötet mot Italien men under inledningen av matchen kämpade sydeuropéerna på väldigt bra, trots ett tidigt underläge kunde man både kvittera och ta ledningen genom Luva Frigo innan den första perioden var över. Trots det tillhörde matchen i stort Tyskland, efter Frigos mål kunde Moritz Müller kvittera till 2-2 och efter det fanns det bara ett lag på banan.

Tyskland säkrade segern i andra perioden när man kunde gå från 2-2 till 7-2 efter att Marcel Noebels gjort två av lagets mål. Italien höjde sig visserligen ett snäpp efter pausvilan men närmare än Alex Petans reducering till 4-8 kom man inte. Tyskland vann tillslut matchen med hela 9-4 och får därmed en drömstart på gruppspelet.