Tre Kronor har lyckats sätta ihop två starka enheter när det kommer till powerplay inför ishockey-VM 2019. Det är i det numerära överläget som man ska vinna mot motståndarna.

När Tre Kronor tog VM-guld 2017 så hade man endast nionde bäst powerplay. När man tog guld i ishockey-VM 2018, då hade man istället bäst powerplay i hela turneringen.

– Vi har hot från många olika ställen. Jag tror det blir jättesvårt att döda av alla de här hoten. Det ser spännande ut, säger förbundskapten Rikard Grönborg till HockeyNews.se.

“Få motståndarna ur position”

Tre Kronor vill, precis som i tidigare mästerskap, se till att skjuta pucken mot mål så snabbt som möjligt.

– Det är lite övningar som vi har att får vi lägen att ta skott så ska vi göra det. Skjuter man pucken, då händer det grejer efteråt. Passar man bara runt och runt blir det enkelt för motståndarna att ta position. Det är samma sak med spelvändningar. Vi vill vända spelet och få motståndarna ur position, säger Grönborg.

Powerplay 1 består av: Oliver Elias Pettersson, Ekman-Larsson, Elias Lindholm, Patric Hörnqvist och Loui Eriksson.
Powerplay 2 består av: Oskar Lindblom, Erik Gustafsson, Jesper Bratt, Adrian Kempe och William Nylander.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här