Tre Kronor har skadeproblem inför det kommande slutspelet i VM. 

Efter gårdagens seger mot Norge var det positiva tongångar i det svenska VM-lägret, William Nylander gjorde succé direkt i sin debut sedan ankomsten från Toronto och man tycktes äntligen få ordning på sitt spel i powerplay. Det fanns dock en sak som oroade – lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson missade matchen på grund av skada.

– Om man i det här skedet inte kan vara med är det klart att vi blir oroliga. Vi måste ha spelare som kan gå 100 procent för det är för bra lag vi möter längre fram, då går det inte att gå på 40-70 procent, säger Johan Garpenlöv till Expressen.

Kan missa slutspelet

Den svenska stjärnbacken är en av de på pappret tyngsta spelarna i truppen och inledde VM på ett lovande sätt, men efter mötet mot USA rapporterade landslagsledningen att han skulle missa matchen mot Norge och idag står det klart att 30-åringen även missar morgondagens möte med Lettland. Något som väcker frågan till liv – har Ekman-Larsson spelat klart i VM?

Det är inget snack om att Ekman-Larsson är en av lagets viktigaste spelare, inte minst i egen zon, men de senaste dagarna har defensiven förstärkt i form av Marcus Pettersson och i matchen mot Norge stod han för en fin insats i det backpar där Ekman-Larsson vanligtvis håller till.

Nästa match för Tre Kronor spelas imorgon mot Lettland, klockan 11:20.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här