Schweiz har fått en smakstart på årets VM i ishockey.

Efter uttåget i kvartsfinal förra våren är det ett revanschsuget Schweiz som tagit sig till Riga för att försöka ta sig längre i år och gruppspelet har minst sagt börjat lovande. I premiären krossade man Slovenien med hela 7-0 och en dag senare besegrade Norge med 3-0 vilket gav ett gott utgångsläge inför kvällens drabbning med Kazakstan. På pappret har Schweiz haft en relativt gynnsam start på VM och det blev snabbt tydligt att inte heller Kazakstan skulle bjuda på något vidare motstånd, efter knappt fem minuters spel kunde Tobias Geisser sätta ledningspucken och det skulle visa sig bli det matchvinnande målet.

I andra perioden kunde Schweiz göra ytterligare två mål och sedan avslutade man matchen med att fortsätta att utöka avståndet, först genom lagkaptenen Nino Niederreiter i powerplay innan Romain Loeffel kunde spika slutresultatet till 5-0 vilket gör att man fortsatt är obesegrade. Det gör även att man är det enda laget i turneringen som fortfarande inte släppt in något mål vilket naturligtvis är väldigt positivt. Det finns dock en risk att den sviten bryts på torsdag då Slovakien står för motståndet.

Noterbart är att stjärnan Kevin Fiala tog plats i lagets andrakedja och fick lämna isen utan några poäng, men han spelade drygt arton minuter och visade att den skada han tidigare haft inte ska skapa några problem. 26-åringen är fit for fight och blir utan tvekan en tillgång under resterande del av turneringen.