Tre Kronor fortsätter sitt bygge inför Ishockey-VM i nästa månad. 

Efter en något avvaktande inledning har Tre Kronor fått fart på sitt arbete inför VM som inleds i början av maj och de senaste dagarna har flertalet spelare från NHL blivit klara för truppen som ska bege sig till Tjeckien. Sedan tidigare står det klart att målvakten Filip Gustavsson och Joel Eriksson Ek är klara för spel och nu har Tre Kronor även bekräftat att ytterligare tre spelare från Minnesota Wild ansluter.

NHL-trion klar för VM

Det handlar om målvakten Jesper Wallstedt, backen Jonas Brodin samt forwarden Marcus Johansson som alla gett klartecken för att vara med i mästerskapet och därmed förlänga sina säsonger med ett par veckor i Tjeckien. För Wallstedt blir det andra året i rad som han är med i VM, förra våren imponerade 21-åringen och lämnade mästerskapet med en fin räddningsprocent (94.7) fördelad över tre matcher. Den här säsongen har mestadels spenderats i farmarligan men det har även blivit tre inhopp i NHL.

För Jonas Brodin blir årets VM hans tredje i ordningen och det första sedan 2017 då han noterades för tre poäng när Tre Kronor säkrade VM-guldet. I vinter har 30-åringen samlat ihop 27 poäng på 62 matcher under sin tolfte säsong i Minnesotatröjan. Även i offensiven får Tre Kronor in värdefull rutin i form av Marcus Johansson som spelat drygt 900 matcher i NHL men som nu gör sitt första mästerskap sedan det blev silver i OS för tio år sedan. Den här säsongen har 33-åringen noterats för 30 poäng på 78 grundseriematcher.

HÄR ÄR TRE KRONORS VM-KLARA SPELARE

Målvakter
Filip Gustavsson – Minnesota
Jesper Wallstedt – Minnesota
Backar
Erik Karlsson – Pittsburgh
Rasmus Dahlin – Buffalo
Jonas Brodin – Minnesota
Marcus Pettersson – Pittsburgh
Forwards
Marcus Johansson – Minnesota
André Burakovsky – Seattle
Victor Olofsson – Buffalo
Joel Eriksson Ek – Minnesota

MER INFÖR VM: USA storsatsar inför VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här