USA:s trupp till hockey-VM blir förstärkt av ett flertal NHL-stjärnor. Den första truppen innehåller 15 namn, där några av de mest anmärkningsvärda är Brady Tkachuk, Trevor Zegras och Dylan Larkin.

Det är inte bara Tre Kronor som får NHL-tillskott till VM-truppen. Även USA har fått loss några riktigt namnkunniga spelare.

USA Hockey presenterade under onsdagen via X de första 15 namnen i sin VM-trupp till turneringen i Tjeckien. Flera NHL-stjärnor är med bland de första uttagna spelarna.

Vi har fått en fantastisk start på vår trupp. Spelarna är väldigt taggade och alla ser fram emot att representera vårt land i VM, säger Brett Peterson, som är general manager för USA i turneringen, i ett pressmeddelande på USA Hockeys hemsida.

Dylan Larkin och Johnny Gaudreau ansluter

På forwardssidan får USA in bland annat Brady Tkachuk, Ottawa Senators, och Dylan Larkin, Detroit Red Wings. Båda två är till vardags lagkaptener i sina respektive NHL-lag. Larkin och hans Detroit missade slutspelet i NHL med knapp marginal, där det avgjordes i säsongens sista match. Utöver dem så ansluter också Trevor Zegras, Anaheim Ducks, Cole Caufield, Montréal Canadiens, och Johnny Gaudreau, Columbus Blue Jackets. Gaudreau kommer från en tuff säsong i Columbus, där det “bara” blev 60 poäng på 81 matcher för hans del. Han har tidigare varit med och vunnit brons med USA i VM.

Zach Werenski, Columbus, Jake Sanderson, Ottawa, och Luke Hughes, New Jersey Devils, är några av backarna som sticker ut i truppen. Hughes stod för en stark rookie-säsong poängmässigt i NHL med 47 poäng på 82 matcher, trots att Devils som lag var en besvikelse. Hittills består truppen av endast en målvakt, Detroits Alex Lyon.

USA spelar sin första match i turneringen den 10 maj mot Tre Kronor.

MER INFÖR VM: Två nya NHL-svenskar klara för VM

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här