Tre Kronor reste sig direkt efter förlusten mot USA. 

Efter förlusten mot USA hade Sverige siktet inställt på att kliva upp på den berömda hästen igen och med ett bekant ansikte tillbaka i VM-laget skulle det här bli en lyckad kväll för de blågula. Efter att ha slagits ut ur slutspelet med sitt Toronto anlände William Nylander till Tre Kronor lagom till kvällens match och stjärnforwarden visade direkt sin klass, förutom att göra ett mål stod han för dubbla assist och kunde lämna isen med ett väldigt högt betyg.

Sverige var bättre på det mesta i matchen och i slutet av andra perioden kunde Lucas Wallmark utöka ledningen till 5-0 i powerplay, just den spelformen man inte riktigt fått ordning på hittills i turneringen. I kvällens match stod man dock för hela fyra mål i spelformen vilket får ses som ett stort steg i rätt riktning.

En dråplig situation släckte det norska hoppet

För norsk del blev det här en tung kväll där det mesta gick emot, hoppet tändes en smula när Tobias Fladeby reducerade till 5-1 men man höll på att få in en till reducering när den ena domaren styrde in pucken – men efter en tids överläggning beslutade sig huvuddomaren för att döma bort målet och därmed även släcka det lilla norska hoppet som fanns kvar.

Tre Kronor avslutade matchen på ett stabilt sätt, segern var redan säkrad men man skulle ändå få in ytterligare två mål innan slutsignalen ljöd i Nokia arena. Sverige vinner därmed matchen med hela 7-1 och tar sin femte seger hittills i VM.

MATCHFAKTA
Sverige – Norge: 7-1 (1-0,4-0,2-1)
1-0, Jacob Peterson (Gustafsson, Nylander)
2-0, William Nylander (Gustafsson, Peterson)
3-0, Jacob Peterson (Grundström, Tömmernes)
4-0, Rasmus Asplund (Kellman)
5-0, Lucas Wallmark (Dahlin, Bemström)
5-1, Tobias Fladeby (Johannesen, K-A. Olimb)
6-1, Max Friberg (Lang, Åman)
7-1, Rasmus Asplund (Nylander, Wallmark)
Skott: 35-20
Utvisningsminuter: 8-10
Publik: 3707 (Nokia arena)

DAGENS RESULTAT
Kazakstan – Tyskland: 4-5
Storbritannien – Lettland: 3-4
Schweiz – Frankrike: 5-2
Sverige – Norge: 7-1

MER OM VM: Här är VM:s hetaste kedjor

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här