Idag roar vi oss med att lista några av de hetaste kedjorna hittills i ishockey-VM. 

Gruppspelet närmar sig sakta men säkert sitt slut och man börjar kunna se vilka förbundskaptener som lyckats komponera kedjor och femmor som fungerar extra bra. För svensk del finns det en hel del lovande intensioner och kanske kan förstakedjan få extra fart med William Nylander, men enligt undertecknad finns det fyra andra kedjor som varit bättre hittills under VM.

1 – Pastrnak/Krejci/Cervenka (Tjeckien)

För bara några dagar sedan existerade inte ens den här kedjan, men sedan gav David Pastrnak tummen upp till att flyga in från Boston och vips hade förbundskapten Kari Jalonen hela VM:s hetaste kedja. Fixstjärnan har redan hunnit göra fem poäng på sina två första matcher och tycks trivas som fisken i vattnet tillsammans med veteranen Krejci som gjort sex assist på fem matcher. Roman Cervenka trivdes aldrig i NHL men är en av Europas mest spelskickliga och det har han visat även i VM, 36-åringen toppar poängligan och gör den här trion komplett.

2 – Hartikainen/Manninen/Granlund (Finland)

Finland har testat lite olika formationer under inledningen av sitt hemma-VM men nu börjar man hitta rätt. I gårdagens match fick vi se en riktigt fin insats av den här trion och mycket talar för att de kommer spela mycket tillsammans även i fortsättningen. Hartikainen har spelat fram till fyra mål hittills, Manninen inledde VM piggt och fixstjärnan Mikael Granlund har gjort sju poäng (tre mål) sedan han anlände från Nashville. Här finns helt klart ett tillräckligt bra spel för att kunna ta Finland till en medaljmatch.

3 – Kurashev/Meier/Hischier (Schweiz)

På pappret finns det andra trupper som är tyngre men den här trion håller riktigt hög klass och måste fortsätta göra det om Schweiz ska kunna skrälla till sig en medalj. Samtliga spelare håller vanligtvis till i NHL och det finns en orsak till det – man är nämligen väldigt bra. Kurashev har inlett VM med att göra fyra poäng på fem matcher, Meier snittar drygt en poäng per match har har – precis som Hischier, gjort tre mål. I gårdagens seger mot Kanada visade trion sin klass, både Meier och Hischier gjorde varsitt mål och den senare fick dessutom ett bortdömt. Skulle Tre Kronor få möta Schweiz längre fram i VM gäller det att hålla ögonen på de här spelarna.

Bubblare – Tatar/Kristof/Slafkovsky (Slovakien)

Avslutningsvis kommer vi till ett Slovakien som blandat och gett men som stundtals visat sin klass. Under inledningen av mästerskapet fick inte Juraj Slafkovsky så mycket speltid men efter ett tag flyttades supertalangen upp i hierarkin och plötsligt toppar 17-åringen den interna poängligan. Kristof är ingen utpräglad poängspelare när det kommer till landslaget men ser ut att trivas med sin nye radarpartner och laget stjärna – Tomas Tatar, ser också ut att börja komma igång på ett bra sätt. Vill Slovakien få ytterligare spets kan Samuel Takac plockas in som eventuell ersättare till Kristof.

 

Samtidigt som flera länder prickat rätt finns det fortfarande några som letar efter den perfekta formationen. Både USA och Kanada har visserligen skrapat ihop många poäng, men man har inte riktigt lyckats få till en fruktad kedja som kan kliva fram och avgöra viktiga matcher. Hoppet ställs till att få in den där förstärkningen från NHL som kan bli grädden på moset, den som får fart på offensiven och sprätter in mål när det behövs som mest.

Kanada har spelare som är tillräckligt bra för att skapa en fruktad förstakedja men hittills har man valt att sprida ut sina främsta forwards, på pappret skulle Cozens, Dubois och Josh Anderson vara en riktigt stark trio. Man skulle även kunna plocka in Mathew Barzal i någon roll, men då behöver spelare flyttas runt till en roll ute på kanten som kanske inte är optimal för dem.

Vilken kedja tycker du har varit bäst hittills i VM?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här