Tre Kronor åkte på en blytung förlust i semifinalen mot Tjeckien. 

Allt var upplagt för en riktig hockeyfest i Prag när Tre Kronor skulle försöka ta sig till sin första VM-final sedan guldet 2018. Det fanns bara ett problem – ett formstarkt Tjeckien, framburet av en fanatisk hemmapublik. Sverige fick dock en riktig drömstart genom Marcus Johanssons tidiga ledningsmål och när Marcus Pettersson sedan gjorde 2-1 kändes det som att finalen kom allt närmare. Sedan vände allt.

I slutet av första perioden kunde Tjeckien kvittera och med tre snabba mål i andra perioden kopplade man helt plötsligt grepp om matchen. Efter en svensk reducering gjorde Tjeckien ytterligare två mål, båda genom Lukas Sedlak, vilket säkrade segern och en biljett till söndagens VM-final där Schweiz väntar. För Tre Kronor slocknade drömmen om ett guld och nu får man istället sikta in sig på bronsmatchen mot Kanada.

– De var mentalt starkare än oss idag. De gjorde mål på i stort sett varje läge de hade, om inte varje. De var helt enkelt starkare än oss idag, det det är olyckligt men ibland är det så, sa en besviken Erik Karlsson till IIHF.com efter slutsignalen. Nedan följer highlights och matchfakta från semifinalen.

Höjdpunkter, Sverige – Tjeckien

MATCHFAKTA
Sverige – Tjeckien: 3-7 (2-2,1-3,0-2)
1-0 Marcus Johansson
1-1 Dominik Kubalik (Necas, Kundratek)
2-1 Marcus Pettersson (Kempe, Eriksson Ek)
2-2 David Kampf (Necas)
2-3 Ondrej Kase (Sedlak)
2-4 Martin Necas (Kubalik, Kampf)
2-5 Dominik Kubalik (Kempny, Necas)
3-5 Joel Eriksson Ek (Raymond, Dahlin)
3-6 Lukas Sedlak (Kase)
3-7 Lukas Sedlak
Skott: 40-23 (16-9,12-9,12-5)
Utvisningsminuter: 6-12
Publik: 17413 (02 Arena, Prag)

 

MER OM VM: Schweiz vidare till VM-final efter straffdrama

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här