Nu står det klart vilka spelare som tar plats i Småkronornas VM-trupp. 

Trots att vädret är minst sagt ostadigt för tillfället är det inget snack om att våren är här och med den även en period med flera mästerskap. Igår rapporterade vi lite kring Tre Kronors planer inför VM i Finland och idag tar vi en titt på småkronorna, som ska göra sig redo för U18-VM i Tyskland.

Succéspelaren får chansen

Sverige åker till VM med en högintressant trupp där flertalet spelare fått chansen i SHL den här säsongen. En av dessa är Leo Carlsson. Örebros lovande forward hade inte spelat någon match på seniornivå inför säsongen men har noterats för 35 matcher i SHL under vintern, vilket bland annat resulterat i nio poäng. Dessutom har 17-åringen öst in poäng i lagets J20-lag och i Småkronorna har Carlsson också imponerat.

– Vi har många olikheter, både i karaktärer och roller. Alla spelare håller hög kvalitet, och sedan har vi några riktiga spetsar. Vi har ingredienser för att ta oss långt i VM, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Småkronorna, i ett pressmeddelande.

Östgötaslätten dominerar

Örebros guldklimp må vara en av de mest omtalade spelarna i Hävelids VM-trupp, men det är Linköping som är den stora vinnaren. Klubben har med totalt fem spelare i truppen, varav flera ser ut att få viktiga roller. Det gäller inte minst målvakten Hugo Hävelid som varit väldigt bra den här säsongen och som mycket väl kan få debutera i SHL nästa säsong – om utvecklingskurvan fortsätter att gå i rätt riktning.

I truppen finns även tvillingbrodern Mattias Hävelid, som gjort en hel del matcher i SHL den här säsongen, samt ytterligare tre spelare från Linköping. Forwardstrion Filip Bystedt, Fabian Wagner och Alexander Tell har noterats för totalt 97 poäng i J20-laget under vintern och både Wagner och Bystedt har dessutom fått chansen att debutera i SHL.

SMÅKRONORNAS TRUPP TILL U18-VM
Målvakter
Lukas Swedin (HV71)
Alexander Hellnemo (Skellefteå)
Hugo Hävelid (Linköping)
Backar
Elias Pettersson (Örebro)
Elias Salomonsson (Skellefteå)
Hugo Fransson (HV71)
Mattias Hävelid (Linköping)
Theo Lindstein (Brynäs)
Calle Odelius (Djurgården)
Jakob Norén (Modo)
Dennis Good Bogg (AIK)
Forwards
Fabian Wagner (Linköping)
Noah Östlund (Djurgården)
Isac Born (Frölunda)
Tim Almgren (Örebro)
Filip Bystedt (Linköping)
Rasmus Rudslätt (AIK)
Liam Öhgren (Djurgården)
Leo Carlsson (Örebro)
Jonathan Lekkerimäki (Djurgården)
Otto Stenberg (Frölunda)
Linus Hemström (Brynäs)
Alexander Suzdalev (HV71)
Oskar Pettersson (Rögle)
Alexander Tell (Linköping)

U18-VM äger rum mellan 23:e april-1:e maj och spelas i Landshut och Kaufbeuren, Tyskland. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här