Tre Kronor ser ut att kunna få en drömförstärkning till vårens VM. 

Besvikelsen efter det tunga uttåget i de olympiska spelen börjar så sakteliga lägga sig och nu är det dags att blicka framåt, mot säsongens sista höjdpunkt – VM i Finland. Med några veckor kvar till mästerskapet har Sverige och de övriga länderna börjat sin planering inför det som väntar och många vänder blicken västerut.

Precis som vanligt handlar mycket av förberedelserna om vilka spelare som kan tänkas ansluta från NHL och för svensk del ser det relativt lovande. Tidigare har vi rapporterat att Erik Karlsson är sugen på att avsluta säsongen med spel i VM och nu ställer sig ytterligare en svensk stjärna positiv i frågan.

Stjärnbacken vill till VM – fler följer med?

För att kunna vara med när VM inleds gäller det att ens lag missar slutspelet i NHL och så ser fallet ut att bli för en rad svenska spelare, en av dessa är stjärnbacken Rasmus Dahlin som säger till Viaplay att “Får jag frågan, och chansen, så tar jag första flyget till Finland. Ingen tvekan.”

Den svenska stjärnan är inne på sin fjärde säsong i Buffalo Sabres där han gör stor succé, med sina 43 poäng på 67 matcher ligger 21-åringen trea i den interna poängligan och mycket talar för att han kommer hinna slå personligt poängrekord innan säsongen är över. Något slutspel ser det dessvärre inte ut att bli, Buffalo ligger nämligen bara sexa i Atlantic Division och man har hela trettio poäng upp till slutspelsplats. Därmed öppnas dörren till VM för Dahlin, men även lagkamraterna Robert Hägg, Rasmus Asplund och Victor Olofsson.

Vill du se Rasmus Dahlin i VM-truppen? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.