Det har inte gått juniorkronornas väg under inledningen av säsongsuppladdningen. 

Tidigare har vi rapporterat att både damkronorna och småkronorna inleder uppladdningen inför säsongen med diverse läger och så är även fallet för juniorkronorna – det sista juniorlaget innan man kliver upp på seniornivå. Sedan ett par dagar tillbaka är landslaget, under ledning av Tomas Montén, i USA för att delta i Junior Summer Showcase.

En spännande trupp med många spelare som visade framfötterna i fjol i sina lag och nu skall ta chansen att slåss om platserna till JVM i Edmonton om sex månader. Vi såg under fjolårets pandemi-säsong att förberedelserna är viktiga för ett bra JVM-resultat och nu får vi verkligen testa oss med sex matcher på liten rink mot USA och Finland. Det ska bli otroligt inspirerande att starta resan mot Edmonton med denna trupp, sa förbundskaptenen till ishockeyförbundets hemsida innan avfärden till USA.

Tung start på turneringen

Sverige åkte till Nordamerika med ett relativt starkt lag på pappret men blev även försvagat, inte mindre än tre (William Eklund, Jesper Wallstedt och Simon Edvinsson) nyligen draftade spelare tvingades tacka nej till att vara med. I lördags kväll inleddes turneringen och Sverige fick en tung start där det blev förlust med 2-5 mot Finland. Ett knappt dygn senare hade laget dock chans att få upp energin i laget men det blev förlust även i matchen mot USA, där blev slutresultatet 2-4 efter att Oskar Olausson och Zion Nybeck gjort målen för juniorkronorna.

Resterande del av World Summer Showcase
27:e juli, Sverige – USA vit (19:00)
28:e juli, USA blå – Sverige (22:00)
30:e juli, USA blå – Sverige (22:00)
31:e juli, Sverige – USA vit (19:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här