Ikväll kan Tre Kronor ta sin tredje raka seger i Ishockey-VM. 

Efter en intensiv start på VM är det dags för Tre Kronors tredje gruppspelsmatch och den här gången står Tyskland för motståndet. Det svenska laget kommer till matchen med två segrar i bagaget där den senaste kom under söndagskvällen då Polen besegrades med 5-1 efter att Erik Karlsson gjort två av målen.

– Jag tycker att vi startade riktigt bra, sen föll vi väl ner lite i tempot i slutet av första och början av andra perioden. Överlag tycker jag att vi knöt ihop det ganska bra och ganska stabilt. Överlag tycker jag ändå att vi gör en ganska bra match. De var svåra att möta, de gjorde en bra match tycker jag, sa Adrian Kempe till Viaplay efter slutsignalen.

Jakten på en ny skräll

Ikväll står Tyskland på schemat för Tre Kronor och det är ett landslag som kan bjuda på bra motstånd. Tyskarna inledde gruppspelet med att besegra Slovakien (6-4) och även om det sedan blev förlust mot USA så är det ett landslag med en positiv trend och nu är man på jakt efter en ny skräll. De senaste åren har Tyskland tagit stora steg i rätt riktning och det har även börjat bära frukt, vid OS 2018 tog man sig hela vägen till final och så blev det även förra året, då det precis som vid OS slutade med en silvermedalj men den här gången i ett världsmästerskap.

Tre intressanta spelare i Tyskland

  1. JJ Peterka (forward)
    Offensivt skicklig spelare som gjorde 50 poäng i NHL:s grundserie den här säsongen och som är en av Tyskland främsta spelare i världens bästa liga. Stod för sex mål och hela tolv poäng när det blev VM-silver förra året.
  2. Nico Sturm (forward)
    Rutinerad forward som har haft en ganska tung säsong i San Jose men som i sina bästa stunder håller en väldigt hög klass. Har spelat i Nordamerika de tio senaste åren och var våren 2022 med och vann Stanley Cup med Colorado. Stod precis som Peterka för sex mål i VM förra året.
  3. Dominik Kahun (forward)
    Väldigt spelskicklig forward som tidigare visat att han kan spela på den allra högsta nivån. Stod som bäst för 37 poäng i NHL men håller sedan några år tillbaka till i Bern där han stod för 50 poäng på 47 grundseriematcher den här säsongen. Har vunnit den tyska ligan hela tre gånger och var med när det blev silver i både OS (2018) och VM förra året.

Stjärnorna levererar

Tre Kronor har fått en väldigt bra start på gruppspelet och det sänker inte direkt förväntningarna på den stjärnspäckade truppen som Sam Hallam har till sitt förfogande. Ovanligt många spelare från NHL tackade ja till att vara med i turneringen och många lyfter därför fram Tre Kronor som en av de stora kandidaterna till VM-guldet. Inte minst tack vare den starka backuppsättningen och i matchen mot Polen visade flera av stjärnorna på positionen vägen. Förutom Erik Karlssons två mål noterades Victor Hedman för två assist och dessutom fanns även Rasmus Dahlin med i poängprotokollet efter sin framspelning till 4-1 målet.

TRE KRONORS LAGUPPSTÄLLNING MOT POLEN

Målvakt
Filip Gustavsson (Ersson)
Förstafemman
Erik Karlsson – Victor Hedman
Lucas Raymond – Joel Eriksson Ek – Adrian Kempe
Andrafemman
Rasmus Dahlin – Jonas Brodin
Andre Burakovsky – Pontus Holmberg – Marcus Johansson
Tredjefemman
Tim Heed – Marcus Pettersson
Fabian Zetterlund – Isac Lundeström – Victor Olofsson
Fjärdekedjan
Jesper Frödén – Linus Johansson – Carl Grundström
Sjundeback
Lukas Bengtsson

Matchen börjar 20:20 och sänds på TV6 samt Viaplay. 

MER OM VM: Seger för Tre Kronor mot Polen 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här