Idag ska Tre Kronor försöka avsluta året på ett positivt sätt. 

En intensiv höstsäsong är på väg mot sitt slut för Tre Kronor, dagens möte mot Tjeckien är årets sista landskamp och det blir en sista chans att få till ett bra avslut på en turnering som inte gått Sveriges väg. I onsdagens premiär blev Ryssland en för svår nöt att knäcka (0-1) och fredagens möte mot Kanada slutade även den med förlust (1-3) efter att Gustav Rydahl gjort Tre Kronors mål.

Dagens motståndare

Årets upplaga av Channel One Cup är speciell med tanke på att även Kanada finns med, det gör att Sverige inte får möta rivalen Finland. Istället rundas turneringen av med match mot Tjeckien, ett lag som också haft det ganska tungt de senaste dagarna. I sin första match föll man på straffar mot nyss nämnda Finland och igår blev det förlust med 2-5 mot Ryssland. Dagens match blir därför ett bottenmöte där förloraren slutar sist i turneringen.

I den tjeckiska truppen finns ett flertal spelare som är bekanta för den svenska hockeypubliken, inte minst Milan Gulas, som tidigare spenderat fyra säsonger i SHL med Färjestad. Numera håller den rutinerade forwarden till i den tjeckiska ligan där han är lagkapten i Motor Ceske Budejovice. 35-åringen såg ut att missa turneringen på grund av covid-19 men han har varit med i båda lagets tidigare matcher och stod för ett av målen i gårdagens kamp mot Ryssland.

Förutsättningarna

En hel del av snacket kring Tre Kronor under turneringen har handlat om lagets förmåga, eller rättare sagt oförmåga, till att ta vara på sina målchanser. På två matcher och totalt 120 minuter har man bara lyckats göra ett mål och det ställer en hel del frågetecken kring hur bra offensiven egentligen fungerar. Defensiven har stundtals sett betydligt bättre ut och både Magnus Hellberg och Adam Reideborn har gjort varsin bra match i målet. Vi kan även konstatera att Joakim Nygård redan tvingats åka hem till Sverige igen, forwarden fick en smäll i matchen mot Ryssland och ska nu undersökas av Färjestads medicinska team.

Matchen startar klockan 09:00 och kan ses på TV10. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.