Sverige får leta vidare efter OS-formen. 

Med de olympiska spelen inom synhåll börjar insatserna bli allt högre och efter gårdagens förlust mot Ryssland hade Tre Kronor pressen på sig inför mötet mot Kanada. Inför nedsläpp beslöt sig förbundskaptenen Johan Garpenlöv för att ge Adam Reideborn chansen mellan stolparna och målvakten stod för en stundtals bra insats men i slutet av första perioden kunde Kanada ta ledningen när Brandon Gormley hittade rätt i powerplay.

Grus i maskineriet

I andra perioden väckte Sverige liv i matchen när Gustav Rydahl kunde få till kvitteringspucken, vilket även var forwardens första i Tre Kronor. Där och då såg läget relativt ljust ut inför resten av matchen, men de avslutande minuterna av perioden lyckades Kanada återta ledningen och även utöka den när Chay Genoway (till vardags i Brynäs) satte 3-1 bakom Reideborn.

Efter pausvilan ställdes siktet in på att få till en reducering men Sverige hade inte riktigt förmågan att skaffa tillräckligt bra lägen, det kanadensiska laget sattes inte på prov på allvar och när Tre Kronor drog på sig dubbla utvisningar på de avslutande fem minuterna försvann en stor del av spänningen.

Två matcher och lika många förluster gör att Sverige fått en tung start på turneringen, på söndag står Tjeckien för motståndet och dem har också inlett i moll – i torsdags blev det nämligen förlust på straffar mot Finland.

MATCHFAKTA 
Kanada – Sverige: 3-1 (1-0,2-1,0-0)
1-0, Brandon Gormley (Tambellini, Robinson)
1-1, Gustav Rydahl (Pettersson)
2-1, Eric O’Dell (Graovac, Ellis)
3-1, Chay Genoway (Currie, Knight)
Skott: 28-27
Utvisningsminuter: 10-6

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här