Det blev en tung start på Channel One Cup för Tre Kronor. 

Med de olympiska spelen i antågande börjar det bli dags för förbundskaptenen Johan Garpenlöv att formera truppen till mästerskapet och det gör veckans matcher i Ryssland extra intressant. I eftermiddagens premiär stod just Ryssland för motståndet och det skulle visa sig bli en tuff utmaning.

Ineffektivt Sverige

Sverige fick en ganska bra start på matchen och kunde skapa flera bra lägen men hade svårt att ta vara på sina chanser, istället för en briljant offensiv blev det två målvakter som fick skina. Rent spelmässigt följdes lagen åt hela vägen in en bit in i tredje perioden då Ryssland kunde ta ledningen genom backen Vyacheslav Voynov i ett flygande anfall där de svenska spelarna inte riktigt hängde med.

I slutskedet av matchen försökte Tre Kronor få till en kvittering och man skapade ett par fina lägen men skärpan i avsluten saknades och trots totalt 34 skott lyckades man inte överlista Ivan Fedotov i det ryska målet.

Noterbart från matchen är att Magnus Hellberg blev utsedd till Sveriges bästa spelare, målvakten stod för flertalet fina räddningar och stärkte sina aktier inför OS och VM. Även debutanten Dmytro Timashov stod för en fin insats och visade att han vill vara med även i framtiden.

Ny tuff utmaning

För rysk del blev kvällens seger lagets andra i turneringen, redan under gårdagen besegrades rivalen Kanada med 4-3 i en jämn match där det blev en hel del spänning i slutet efter två kanadensiska reduceringar. För svensk del väntar just Kanada i morgondagens match, något som kan visa sig bli en minst lika tuff utmaning.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här