En av mästerskapets förhandsfavoriter ser ut att ha fått upp farten.

Ny seger för USA

Inför mästerskapet var det svårt att veta exakt hur bra USA skulle vara och premiären mot Finland gav inget direkt styrkebesked. Ett par dagar senare lyckades man dock besegra rivalen Kanada med 5-1 efter att ha gjort en riktigt fin insats och idag stod Kazakstan på tur.

Det syntes ganska tidigt att nordamerikanerna var både ett och två nummer större än sin motståndare, målvakten Nikita Boyarkin stod för en smått otrolig match där det blev hela 49 räddningar men tyvärr (för Kazakstans del) räckte inte det. USA tog ledningen efter sex minuters spel genom Adam Clendening och i andra perioden utökades densamma när Trevor Moore höll sig framme. USA vann tillslut matchen med 3-0 och tar därmed sin andra seger av tre möjliga.

Trots förlusten ser läget relativt ljust ut för Kazakstan, laget har som bekant inlett gruppspelet med att besegra både Lettland och Finland.