Sverige får spela om guldet i Ungdoms-OS.

Efter dubbla världsmästerskap på juniorsidan har blicken vänts till Sydkorea där Ungdoms-OS äger rum och under de senaste dagarna har den svenska truppen skördat stora framgångar. Det har bland annat blivit flera medaljer i längdskidor och nu står det klart att det även kommer bli en medalj i ishockey. Detta efter att det svenska laget på damsidan besegrat Tyskland med hela 6-1 i semifinalen, vilket säkrar en finalplats mot Japan.

– Vi spelar väldigt bra i laget och blir bara bättre och bättre. Nu ska vi bara tagga till inför finalen, säger backen Malva Lindgren till SVT.

Sverige inledde semifinalen på ett övertygande vis och skapade tidigt ett spelmässigt grepp om matchen, ett grepp som även syntes på resultattavlan efter lite drygt halva första perioden då Alva Vitalisson kunde sätta den viktiga ledningspucken. Tyskland höll sedan jämna steg under några minuter men i inledningen av andra perioden utökade Tilde Grillfors till 2-0 innan Nova Svanefjord kort därefter gjorde ytterligare ett svensk mål.

I slutet av perioden skulle Malva Lindgren utöka ledningen till 4-0 och sedan kom ytterligare två svenska mål innan Tyskland kunde få in en reduceringspuck till slutresultatet 6-1. Sverige är därmed klara för final där Japan väntar. Ett motstånd som Sverige har bra koll på eftersom man möttes i gruppspelet för ett par dagar sedan och då blev det svensk seger med 2-1.

Sverige – Tyskland: 6-1 (1-0,3-0,2-1)
1-0 Alva Vitalisson (Svanefjord, Westerlind)
2-0 Tilde Grillfors (Ytfeldt, Österman)
3-0 Nova Svanefjord (Westerlind, Grillfors)
4-0 Malva Lindgren
5-0 Tilde Grillfors
6-0 Disa Carlsson (Berndtsson, Lindgren)
6-1 Friederike Pfalz (Seyrer)