Framtidens storspelare får chansen att mäta sina krafter med varandra. 

December närmar sig med stormsteg och den stora höjdpunkten är naturligtvis Junior-VM som den här gången spelas på hemmaplan, närmare bestämt Göteborg, men det äger även rum andra godbitar under månadens gång. En av dessa är det läger i Dalarna där Team 16 på herrsidan ska granska några av landets mest talangfulla spelare under fyra dagar, med start den 30:e november.

Succéspelaren får chansen

I truppen som förbundskaptenen Nils Ekman presenterat finns det en hel del intressanta spelare som redan hunnit visa upp sig inför en stor publik. För ett par veckor sedan ägde den anrika turneringen TV-pucken rum och där blev det seger till Stockholm Nord, till stor del tack vare Viggo Björck som nu får chansen i landslaget. 15-åringen snittade ett mål per match och stod för totalt 24 poäng vilket resulterade i en solklar seger i poängligan, hela sex poäng före Marcus Nordmark som också finns med på lägret. Förutom succén i TV-pucken har Björck även visat sin klass i klubblaget Täby där han gjort imponerande 33 poäng på femton matcher i U18-laget.

– Det var många svåra beslut i processen att ta ut den här lägertruppen, men spelarna som är här förtjänar verkligen sin plats. Den här gruppen spelare innehåller alla ingredienser en coach kan önska sig, och vi som ledarteam är laddade på att äntligen dra igång, säger Ekman till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Under lägret kommer man att spela tre stycken internmatcher vilket ger spelarna chansen att imponera på förbundskapten Ekman inför resterande del av säsongen, där nästa delmål är tre landskamper mot Finland som kommer spelas 13-17:e december.

Tre andra intressanta namn i truppen

Frode Wadströmmer 

Precis som Björck var Wadströmmer en av nyckelspelarna när Stockholm Nord lyckades vinna TV-pucken, 15-åringen storspelade stundtals mellan stolparna och kunde lämna turneringen med ett gott självförtroende och bäst räddningsprocent av samtliga målvakter. Den lovande stockholmaren har även imponerat i AIK:s U18-lag och spås gå mot en ljus framtid.

Hjalmar Cilthe 

Väldigt lovande back som var en av Södermanlands främsta spelare i TV-pucken och han rankades även som en av hela turneringens bästa på sin position. Gör sin tredje säsong i Södertäljes U16-lag och är en spelare som klubben tror väldigt mycket på, kan mycket väl få spela i något av de äldre lagen innan säsongen är över.

Oscar Holmertz 

På förhand var det få som trodde att Östergötland skulle ha något att säga till om i TV-pucken men man lyckades överraska och ta sig hela vägen till semifinal. Det var mycket tack vare Holmertz som visade prov på ett fint offensivt spel och med sina nio mål var han en av hela turneringens främsta målgörare. Har spelat sig till en ordinarie plats i Linköpings U18-lag och är ofta med och styr lagets offensiv från sin centerplats.

 

HÄR ÄR HELA TRUPPEN TILL LÄGRET

Målvakter

Melker Ståhl – Linköping HC
Milo Tjärnlund – Rögle BK
Kevin Törnblom – Örebro HK
Frode Wadströmer – AIK

Backar

Victor Blårand – Linköpings HC
Zigge Bratt – Frölunda HC
Malte Brolin – Växjö Lakers
Hjalmar Cilthe – Södertälje SK
Egon Ekberg – Nacka HK
Axel Elofsson – Örebro HK
Samuel Eriksson – Färjestad BK
Malte Gustafsson – HV 71
Arvid Jansson – IFK Ore
Thed Jobs – Brynäs IF
John Hägglöf – MoDo Hockey
Ola Palme – Växjö Lakers

Forwards 

Lukas Andersson – Färjestad BK
Nils Bartholdsson – Rögle BK
Viggo Björck – IFK Täby HC
Christian Furuvik – Flemingsbergs IK
Elton Hermansson – Örebro HK
Oscar Holmertz – Linköping HC
Måns Josbrant – Luleå HF
Pax Kleffner – Mälarö Hockeyförening
Sam Kusuki – SDE HF
Bosse Meijer – Frölunda HC
Fabian Merkle-Rohdin – HV 71
Marcus Nordmark – IFK Täby HC
Simon Näslund – Färjestad BK
Oscar Olsson – SDE HF
Rasmus Orenäs – IFK Ore
Lucas Rosander – Brynäs IF
Rasmus Röing – Vänersborgs HC
Wiggo Sörensson – Boro/Vetlanda HC
Alfons Öberg – Skellefteå AIK

 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.