Tidigare under hösten bekräftade Henrik Lundqvist att den långa och framgångsrika karriären är över. Hans hälsa kunde inte garanteras om han fortsatte spela på elitnivå och därför valde han att vemodigt lägga skridskorna på hyllan. I dagarna blev det istället klart att ett nytt kapitel inleds för Lundqvist, som expert i Discovery+ under Vinter-OS.

Beskedet att den hyllade målvakten avslutade karriären kom inte som en chock för fansen, men likväl var reaktionerna och hyllningarna stora. Många har sedan dess väntat på att få höra vad Lundqvist härnäst skall ta sig an och nu har beskedet kommit.

Blir expert under Vinter-OS hos Discovery+

Under Vinter-OS så kommer han att finnas på plats i TV-rutan som expert såväl i Kanal 5 och Kanal 9, som i Discovery+. Henrik är ett tungt namn för kanalerna då han har god insyn i Tre Kronor och känner många av spelarna som kommer att delta i mästerskapet.

Vinter-OS i Kina börjar den 4:e februari och pågår i drygt två veckor. Tre Kronor spelar sin första match den 10:e februari mot Lettland, kl 05.10 svensk tid.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Ansvarig utgivare / Chefredaktör Simon är chefredaktör och ansvarig utgivare på VMishockey.se. Han har en gedigen bakgrund från olika webbtidningar där han varit med och bevakat flertalet stora sportevenemang genom åren. Telefon: 0708178563