Nu står det klart vilka länder som gör upp om medaljerna i de kommande olympiska spelen. 

För svensk del har siktet varit inställt på OS sedan Tre Kronor åkte ur vårens VM redan i gruppspelet, men för en hel del andra landslag har det länge varit oklart om man får åka dit. Den senaste tiden har dock de sista platserna delats ut med hjälp av ett kvalspel där tre gruppsegrare fått varsin biljett till OS.

Dansk dynamit

Samtidigt som Tre Kronor lämnade VM med en känsla av besvikelse var grannen i syd, Danmark, betydligt mer glada med hur mästerskapet blev. Det blev visserligen bara en sjätteplats i gruppen och därmed ingen kvartsfinal, men laget stod ändå för flera fina insatser där segern mot just Sverige var kronan på verket.

Trots ett fint VM var vägen till OS lång, i kvalgruppen ställdes laget mot Sydkorea och Slovenien, samt rivalen Norge. Avgörandet kom just mot Norge och där blev det tillslut seger med 2-0 vilket säkrade ett avancemang till de olympiska spelen. Noterbart är att det är första gången som Danmark kommer vara med i hockeyturneringen i det här sammanhanget. Den positiva trenden för dansk hockey ser därmed ut att fortsätta ytterligare ett tag.

FAKTA: Så spelas gruppspelet i OS
Grupp A
USA
Kanada
Tyskland
Kina
Grupp B
Ryssland (regerande mästare)
Tjeckien
Danmark
Schweiz
Grupp C
Finland
Slovakien
Sverige
Lettland

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här