Kanada har fått en smakstart på Ishockey-VM i Utica. 

Kanada inledde gruppspelet genom att besegra Finland med 4-1 och natten till lördagen tog man sig an Schweiz, som kom från en premiärförlust mot USA. Detta bidrog till att göra Kanada till förhandsfavorit och man fick en riktig drömstart på matchen, redan efter en minuts spel tog man ledningen genom Emma Maltais och knappt åtta minuter in i perioden kunde Sarah Nurse utöka till 2-0.

Kanada skulle göra ytterligare ett mål i matchen vilket säkrade segern men det kom först med nitton sekunder kvar att spela då Sarah Fillier kunde spika slutresultatet till 3-0 i tom bur. Kanada har därmed fått en riktig smakstart på gruppspelet och man hade ett stort spelövertag i matchen men Schweiz höll nere siffrorna tack vare Andrea Brändlis som storspelade i målet, 26-åringen stod för 42 räddningar och visade att den fina formen från SHDL-slutspelet har hållit i sig.

– Vi var bättre än igår, vi fokuserade mycket på vårat spel i egen zon och det är något vi kan vara stolta över. Vi blir bättre för varje dag, vi kunde ha gjort fler mål men vi är glada, sa Marie-Philip Poulin till IIHF.com efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Schweiz – Kanada: 0-3 (0-1,0-0,0-2)
0-1 Emma Maltais (Spooner, Fast)
0-2 Sarah Nurse
0-3 Sarah Fillier (Poulin, Jenner)
Skott: 17-45 (3-8,4-23,10-14)
Utvisningsminuter: 2-8
Publik: 2141 (Adirondack Hockey Center)

HÖJDPUNKTER, SCHWEIZ – KANADA

 

KVÄLLENS & NATTENS MATCHER

Japan – Tyskland (21:00)
Finland – USA (01:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här