Nu står det klart vilka spelare som ska representera Sverige i OS. 

Spekulationerna har varit många sedan det stod klart att NHL stänger dörren till de olympiska spelen, istället för storstjärnor från världens bästa liga fick förbundskaptenen Johan Garpenlöv tänka om och idag har han presenterat vilka spelare som tar plats i OS-truppen. En trupp där de flesta till vardags håller till i SHL och KHL.

Många debutanter

I truppen hittar vi en hel del spelare som aldrig varit med i något olympiskt spel, bland annat målvakten Adam Reideborn vars fina säsong i CSKA Moskva räcker hela vägen till Peking. Just på målvaktssidan är samtliga spelare från den ryska proffsligan KHL och där är det bara Magnus Hellberg som tidigare varit med i ett OS.

På backsidan är Erik Gustafsson med även den här gången, precis som för fyra år sedan, men i övrigt är det många nya ansikten som får chansen att representera Sverige i den allra största turneringen för landslag. Bland dessa hittar vi Jonathan Pudas som gjort succé i Skellefteå den här säsongen, och som spås få en nyckelroll i Peking.

Värdefull rutin

Trots att många är nya i sammanhanget finns det en hel del rutin som kan visa sig bli värdefull, inte minst hos Marcus Krüger. Forwarden var med och tog OS-silver redan 2014 och har även ett VM-guld på meritlistan, dessutom har 31-åringen hunnit med att vinna Stanley Cup två gånger med Chicago. Numera är det Zürich som gäller för Krüger vilket gjort honom möjlig att ha med i OS-truppen.

Vi hittar även NHL-rutin i form av Krügers tidigare lagkamrat i Chicago, Joakim Nordström, som numera håller till i CSKA Moskva där det blivit 14 poäng på 27 matcher den här säsongen. 29-åringen gör sitt första olympiska spel men har vunnit VM-guld både på junior- och seniornivå.

HELA TRE KRONORS OS-TRUPP

Målvakter
31. Lars Johansson
35. Magnus Hellberg
39. Adam Reideborn
Backar
2. Christian Folin
4. Emil Djuse
5. Oscar Fantenberg
7. Henrik Tömmernes
29. Erik Gustafsson
32. Lukas Bengtsson
33. Linus Hultström
64. Jonathan Pudas
Forwards
8. Fredrik Olofsson
12. Max Friberg
15. Gustav Rydahl
16. Marcus Krüger
18. Dennis Everberg
19. Pontus Holmberg
23. Lucas Wallmark
27. Joakim Nordström
34. Daniel Brodin
48. Carl Klingberg
58. Anton Lander
59. Linus Johansson
86. Mathias Bromé
95. Jacob de la Rose

Vi kommer ta en närmare titt på Tre Kronors trupp inför OS under de kommande dagarna, håll utkik på sidan! 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här