Under tisdagen kom det tunga beskedet – inga spelare från NHL kommer vara med i OS. 

Det har spekulerats en hel del de senaste dagarna men under gårdagen kom tillslut beslutet från NHL:s spelarorganisation, enligt flera nordamerikanska medier så väljer man att inte släppa sina spelare till de kommande olympiska spelen i Peking med start i början av februari. Riskerna med coronavirusets spridning anses helt enkelt för stora.

En mardröm för stjärnorna

För alla hockeyälskare är det här minst sagt tråkiga nyheter, senast OS spelades delades det visserligen ut medaljer men de största stjärnorna saknades och därmed en hel del av magin som annars brukar infinna sig. I höstas väcktes hoppet om att åter få se spelare som Alexander Ovechkin och Sidney Crosby i sina respektive landslag men nu blir det med största sannolikhet inte så – vilket är ett tungt slag även för spelarna.

Under gårdagen gick bland annat Tampa Bays storstjärna Steven Stamkos ut med att det kändes väldigt tråkigt och att hans chans att få vinna ett OS-guld förmodligen är som bortblåst. Forwarden är 31 år nu och vem vet hur hans karriär ser ut vintern 2026. Samma sak gäller svenske Nicklas Bäckström, han har haft siktet inställt på att ta revansch från misslyckandet 2014 då det blev silver efter att han själv inte fått vara med i finalen. Åren går och i november 2025 fyller centern 38 år.

SHL-spelarnas drömchans

Beskedet från Nordamerika gör att flertalet spelare i SHL plötsligt får en chans att knipa en biljett till OS vilket gör de kommande veckorna både ovissa och väldigt intressanta. Det är ingen hemlighet att Johan Garpenlöv haft en “plan B” där diverse förmågor från Europeiska ligor ingår och nu väntar en intensiv period. Senast Tre Kronor åkte till OS med en liknande trupp blev det uttåg redan i kvartsfinal. Mot Tyskland.

Vad tror du om Sveriges chanser i OS-hockeyn? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här