Juniorkronorna är ett steg närmare Junior-VM. Idag presenterade Montén JVM-truppen som skall förbereda sig i Ängeholm inför vinterns turnering.

Säsongen 21/22 kryddas som bekant med ett olympiskt spel men en av de övriga höjdpunkterna äger rum kring jul och nyår – Junior-VM. De senaste åren har mästerskapet blivit något av en svensk klassiker, publiksiffrorna har varit höga och intresset stort. Det återstår fortfarande ett par månader innan juniorkronorna beger sig till Kanada men i november är det dags för ett viktigt genrep i Ängelholm, där tre matcher står på schemat och idag har förbundet släppt truppen som ska åka dit.

SHL-prägel i JVM-genrepet

Merparten av spelarna i truppen håller till i diverse SHL-klubbar, bland annat den som håller till i staden där genrepet ska spelas – Rögle. Både målvakten Calle Klang och backen William Wallinder får chansen att visa upp sig på hemmaplan och båda spelarna borde ha en rimlig chans att även få åka med till JVM. Klang var som bekant med i truppen förra säsongen medan Wallinder redan gjort sex matcher med juniorlandslaget under inledningen av säsongen.

De på pappret tyngsta namnen i truppen är målvakten Jesper Wallstedt, som är ordinarie i Luleå, samt backen Simon Edvinsson som inlett säsongen väldigt bra i Frölunda. Ett annat intressant namn hittar vi i Emil Andrae som gjort succé i HV71 under hösten och som noterades för en assist på fem matcher i senaste JVM. 19-åringen har även gjort bra ifrån sig i juniorlandslaget under hösten och kan mycket väl bli en nyckelspelare i mellandagarna.

HELA TRUPPEN 

Målvakter
Jesper Wallstedt (Luleå)
Calle Klang (Rögle)

Backar
Leo Lööf (Ilves)
Emil Andrae (HV71)
Anton Olsson (Malmö)
Måns Forsfjäll (Skellefteå)
Joel Nyström (Färjestad)
Victor Sjöholm (HV71)
Simon Edvinsson (Frölunda)
William Wallinder (Rögle)

Forwards
Daniel Ljungman (Linköping)
Filip Barklund (Örebro)
Albert Sjöberg (Södertälje)
Oskar Magnusson (AIK)
Zion Nybeck (HV71)
Milton Oscarson (Örebro)
Jonathan Lekkerimäki (Djurgården)
Isak Rosén (Leksand)
Elliot Ekmark (Linköping)
Isak Garfve (Mora)
Theodor Niederbach (Frölunda)
Liam Öhgren (Djurgården)
Daniel Torgersson (AIK)

SPELSCHEMAT UNDER JVM-GENREPET
12:e november
Sverige – Tjeckien
13:e november
Sverige – Finland
14:e november 
Sverige – Ryssland

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.