Tre Kronor får sin drömförstärkning – William Nylander har tackat ja till att vara med i VM. 

Det har varit något av en följetång de senaste dagarna men under fredagsmorgonen kom beskedet att William Nylander ansluter till det svenska VM-laget, forwarden väntas anlända till Finland under lördagen. Beslutet var både uppskattat och efterlängtat av den svenska förbundskaptenen.

– Ibland måste man göra saker efter säsongen och ibland tar de sakerna tid. Den här gången tog det lite tid för William innan han kunde ta beslutet. Så är det ibland, det är inget konstigt. Nu får vi in honom till två gruppspelsmatcher. Det är jättebra för oss och honom, säger Johan Garpenlöv till Expressen.

Guldhjältens återkomst

För Tre Kronor är det här en riktigt drömförstärkning inför avslutningen av gruppspelet, Nylander har varit på landslagsledningens lista en lång tid och blev aktuell på allvar efter att hans Toronto åkte ur slutspelet mot Tampa Bay. För Nylanders del har säsongen varit lyckad, i grundserien noterades han för 80 poäng vilket är nytt personligt rekord och i slutspelet hann det bli sju poäng på lika många matcher för 26-åringen som numera är en av Sveriges största stjärnor.

Trots att Toronto ofta tar sig vidare till slutspelet har Nylander valt att förlänga säsongen med VM-spel vid flera tillfällen, bland annat 2017 då han hade stor del i att det blev VM-guld, efter att ha gjort flest mål (7) i mästerskapet. Två år senare var han tillbaka i landslaget och den gången stod forwarden för imponerande 18 poäng på sju matcher, med vilket han vann poängligan. Det är två insatser som höjer förväntningarna inför Nylanders ankomst till årets VM.

FAKTA: William Nylander
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 181cm/89kg
Position: forward
Moderklubb: Chicago Mission
Statistik den här säsongen: 88 matcher, 87 poäng (37+50), 20 utvisningsminuter (grundserie + slutspel)
Meriter: VM-Guld, U17-VM Guld, J18 SM-Guld

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här