Frågorna är många dagen efter Tre Kronors uttåg ur VM.  

Sveriges resa i Hockey-VM blev oväntat kort, gårdagens förlust mot Ryssland gör att laget inte går vidare från gruppspelet. Efter nederlaget är frågorna många och under gårdagens presskonferens var det många journalister som undrade hur förbundskaptenen Johan Garpenlöv ser på sin roll i misslyckandet.

– Jag är ytterst ansvarig och jag har ett stort ansvar i det här. Det är jag som ska se till att spelarna följer riktlinjerna i det spelmässiga och få dem att prestera. Alla får tycka och tänka vad de vill. Jag vet vad jag kan och vad jag gjort här, jag fortsätter vidare tills någon säger något annat. Den frågan ligger inte på mitt bord, sa Garpenlöv under gårdagens presskonferens.

En hel del mer eller mindre kräver förbundskaptenens avgång, det är trots allt långt ifrån vanligt att laget missar att ta sig vidare från gruppspelet och det får ses som ett stort misslyckande. Huvudpersonen själv verkar dock se en framtid i landslaget, enligt honom så har hans chefer “stöttat i det läget vi befinner oss i”.

Vill ni se Garpenlöv i Tre Kronor även i framtiden? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här