Inför Schweiz – Sverige i Hockey-VM

Efter att ha fått en minst sagt tung start på VM är det ikväll dags för Sverige att försöka ta sin första seger, tidigare har man förlorat mot både Danmark och Belarus vilket sätter stor press på det svenska laget. Samtidigt har Schweiz inlett VM relativt bra, i premiären besegrade man Kanada med 5-1 och sedan blev det en ny vinst – den gången mot Danmark.

Sedan senaste matchen har förbundskaptenen Johan Garpenlöv gått ut med att vi förmodligen inte kommer få se några fler förstärkningar från NHL, istället har man skrivit in flera tidigare reserver i truppen. Sett till de inledande matcherna så talar en hel del för att Adam Reideborn får förtroendet i kvällens match, målvakten stod för en fullt godkänd insats mot Belarus och har en bra säsong med sig i ryggen.

Senaste nytt kring det svenska laget är att Carl Klingberg är skadad och missar resten av VM. Forwarden stod för en fin insats med tre poäng (2+1) i matchen mot Danmark men skadade sig sedan redan i första perioden mot Belarus och nu står det klart att det inte blir något mer spel. Enligt ett pressmeddelande ska det handla om en underkroppsskada.

Hos Schweiz kan det finnas anledning att hålla ögonen på Timo Meier, som inlett VM med att göra tre mål på två matcher. Även Nico Hischier (till vardags i New Jersey) har gjort bra ifrån sig och det gäller även veteranen Andres Ambühl, som är med i VM för 16:e gången. 37-åringen har dessutom varit med i fyra olympiska spel. Det kan mycket väl bli ett femte.

TV-kanal & tid

Matchen sänds på SVT2 med start 19:15 och äger rum i Elektrum Olympic Centre i Riga.

Förväntningar på Sverige

Förväntningarna är naturligtvis höga på Tre Kronor, hittills har man inte imponerat och ikväll behöver man vända den negativa trenden om hoppet att nå kvartsfinal ska leva vidare. Samtidigt är Schweiz en långt ifrån lätt motståndare, som dessutom inlett VM på ett bra sätt. På pappret är det här Sveriges tuffaste match hittills.

Odds inför matchen

Inför VM skulle Sverige ses som favorit i det här mötet men inledningen på mästerskapet har gjort att flera oddssättare valt att omvärdera den saken, som ett exempel erbjuder snabbare.com 1,95 gånger pengarna för en Schweizisk seger medan vinst för Tre Kronor skulle ge 2,95. Även Unibet sätter Schweiz som favorit (2.22 mot 2.75).

Tidigare möten mellan lagen

De senaste åren har det blivit idel segrar för Tre Kronor men avståndet mellan lagen har minskat och nuförtiden kan en match mot Schweiz vara väldigt svår. Senast lagen möttes (2019) blev det svensk seger med 3-2 och vi får gå tillbaka till 2013 för att hitta den senaste förlusten.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här