Kanadas Bowen Byram stängs av i en match. Detta för att ha satt klubban mellan benen på Jesse Puljujärvi i matchen mot Finland. Däremot slipper Rasmus Dahlin avstängning, efter sitt matchstraff mot Lettland.

IIHF meddelar via sin hemsida att Kanadas back Bowen Byram stängs av i en match, för att ha tryckt upp sin klubba mellan benen på Jesse Puljujärvi.

Det var i matchen mot Finland under lördagen som händelsen skedde, och Byram fick ett matchstraff för slashing i matchen.

IIHF:s disciplinnämnd gör bedömningen att spelaren svingar sin klubba mot ljumsktrakten på Finlands nummer 13, med en sådan kraft att den finländske spelaren utsattes för fara. Därtill bedöms även att kraften som spelaren använder när han svingar klubban och samtidigt inte tittar i den riktningen, höjer graden av hänsynslöshet.

Avstängningen innebär att Byram missar söndagens match mellan Kanada och Schweiz.

Bowen Byram har hittills den här VM-turneringen stått för fyra poäng på fem matcher.

Rasmus Dahlin slipper avstängning

Under lördagens match mellan Tre Kronor och Lettland, fick Rasmus Dahlin matchstraff för en tackling som tog i huvudet på en spelare i Lettland. Men det blir ingen vidare bestraffning för den svenske backen.

Svenska ishockeyförbundet meddelar under söndagen att IIHF inte har kallat Dahlin till något förhör, vilket innebär att han inte kommer att stängas av för tacklingen, rapporterar Hockeysverige.se.

Det medför att Dahlin är tillgänglig för spel för Tre Kronor i deras nästa match, som är på måndag mot Frankrike.

MER OM VM: Intervju med Valentina Lizana om Tre Kronors VM hittills

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Christoffer är 25 år gammal och älskar hockey, med extra fokus på NHL och landslagsturneringar. Tidigare har han skrivit för Hockeysverige.se under sin praktik där. Han går just nu sista terminen på journalistutbildningen och på fritiden spelar han hockey.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här