Tjeckien har fått en flygande start på Junior-VM.

Sverige har inlett Junior-VM med två raka segrar vilket gör laget till ett av de bästa under de första två omgångarna, men det finns andra länder som också imponerat. Det gäller inte minst Tjeckien, som besegrade Kanada i premiären och som stod för en ny övertygande insats natten till onsdagen då man fullständigt krossade Österrike.

Redan efter knappt fyra minuters spel kunde man ta ledningen genom Jakub Barabenec och sedan rullade det på, ytterligare två mål skulle komma i första perioden och i mellanakten hittade man rätt hela fyra gånger. I inledningen av tredje perioden kunde Jiri Kulich sätta lagets åttonde och sitt tredje mål i matchen, något som gjorde honom till turneringens förste hattrickskytt.

Trots läget på resultattavlan var avslutningen av matchen underhållande, åtminstone för den objektive supportern som gillar ett svängigt och öppet spel. Det berodde mestadels på att Tjeckien kände att segern redan var säkrad och skottstatistiken (8-47) speglade matchen bra. Laget var bättre på det mesta och tar sin andra raka seger vilket gör morgondagens möte mot Sverige extra intressant.