IIHF håller på att utreda om det går att spela hockey-VM i Belarus.
Nu uppger den initierade journalisten Ryan Kennedy på The Hockey News att VM kommer att flyttas – till Ryssland. Uppgifter som dock förnekas av IIHF:s vicepresident.
–Det stämmer inte, säger Kalervo Kummela till finska MTV. 

Planen har hela tiden varit att hockey-VM ska spelas i Belarus och Lettland i maj 2021. Men tack vare den laddade politiska situationen i Belarus har landets värdskap blivit kraftigt ifrågasatt från flera håll.

Bland annat har flera svenska politiker uttryckt kritik mot det internationella ishockeyförbundet.

– IIHF borde dra sitt strå till stacken och tillmötesgå Lettland, menar centerpartisten Karin Ernlund i ett uttalande till Expressen.

Häromdagen anklagades ordföranden för landets hockeyförbund, Dmitrij Baskov, för att  bevittnat dödsmisshandeln av konstnären Raman Bandarenka, som ska ha protesterat mot diktatorn Aleksandr Lukasjenko. Därför utreds nu Belarus som värdar av IIHF. 

Nu ser mästerskapet ut att flyttas. Enligt Ryan Kennedy på The Hockey News kommer Belarus att fråntas värdskapet för mästerskapet – och istället är det Ryssland som kommer att vara värd för mästerskapet tillsammans med Lettland.

På sin Twitter skriver Kennedy att IIHF-basen Rene Fasel är på väg till Ryssland för att träffa Vladislav Tretjak, ordförande för det ryska ishockeyförbundet, för att diskutera möjligheterna om ett VM i Moskva.

Uppgifterna förnekas dock av vicepresidenten för IIHF.

– Det stämmer inte, säger Kalervo Kummela till finska MTV.

Han berättar att IIHF:s styrelse inte diskuterat en flytt till Ryssland och trycker framförallt på Rysslands kritiska Covid-19-situation som en anledning till varför Moskva och Ryssland inte är aktuella som värdar.

Så sent som 2016 var Ryssland värd för hockey-VM och planen är även att man ska arrangera mästerskapet 2023. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här