Tre Kronor missar medalj för fjärde VM:et i rad. 

Trots relativt höga förväntningar efter gruppspelet lyckades inte Sverige ta sig hela vägen till en finalmatch i VM, kvartsfinalen mot Lettland blev en för svår uppgift och det var ett besviket lag som flög hem samtidigt som fyra andra landslag fortfarande har chansen att ta medalj i mästerskapet.

– Vi har ändå rätt mindset under stora delar av matchen. Vi gör rätt saker men får inte in pucken. När de får in 2-1 från ingenstans blir det en kalldusch. Vi har varit nära. I dag är vi nära. Förra året har vi 3-0 mot Kanada inför sista perioden. Jag kan bara tala för det här laget. Vi gör allt vi kan men faller tyvärr kort i dag, säger backen Henrik Tömmernes till SVT.

Trots ett stort spelövertag och med 41 skott på mål lyckades inte Tre Kronor få hål på den täta lettiska defensiven vid mer än ett tillfälle, samtidigt som en stark tredje period bäddade för en riktig hockeyfest i Riga. Nederlaget gör att Sverige inte tagit någon medalj i VM-sammanhang sedan de dubbla gulden 2017 respektive 2018. Nästa chans kommer våren 2024 i Tjeckien, närmare bestämt Ostrava och Prag.

Höjdpunkter, Sverige – Lettland

MATCHFAKTA
Sverige – Lettland: (0-1,1-0,0-2)
0-1 Dans Locmelis (Bukarts, Cibulskis)
1-1 Timothy Liljegren (Raymond, Lindholm)
1-2 Miks Indrasis (Bukarts, Jaks)
1-3 Janis Jaks (Bukarts, Indrasis)
Skott: 41-15 (13-8,13-1,15-6)
Utvisningsminuter: 4-33
Publik: 9200 (Arena Riga, Riga)

Så spelas semifinalerna
Lördag 27/5
Kanada – Lettland (13:20)
USA – Tyskland (17:20)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här