Den svenska forwarden gjorde succé i NHL under lördagskvällen. 

Det återstår fortfarande ett bra tag innan Tre Kronor åker till Kina för att delta i OS men det finns redan en hel del spelare som visat framfötterna. Något som kan vara viktigt eftersom truppen inte är helt spikad. I nuläget är det bara tre spelare som kan vara helt säkra på att få åka med till mästerskapet. Elias Lindholm är inte en av dessa. Än.

Matchvinnare i målsuccén

Den svenske forwarden, som var med när Tre Kronor säkrade VM-guldet 2017, har fått en fin start på säsongen och i lördagskvällens möte mot Washington visade 26-åringen sin klass. Redan i första perioden kunde han hjälpa sitt Calgary att dra ifrån till en 3-0 ledning, först satte han 2-0 innan det blev ytterligare ett mål, den gången i boxplay efter att ha skrinnat sig fri och överlistat Vitek Vanecek i Washingtonmålet.

– Jag har inte gjort något speciellt, det är mest tur, puckarna går bara in. Det är bara att fortsätta på samma sätt och hoppas att det håller i sig ett tag, sa Lindholm till Sportbladet efter matchen.

Där och då kändes segern mer eller mindre säkrad men Capitals kom igen och det krävdes tillslut förlängning för att få till ett avgörande. Väl där klev Lindholm fram ytterligare en gång och med kvällens tredje mål kunde svensken säkra viktiga poäng som även gör att han klättrar stadigt i ligans skytteliga. Med sex mål på de fyra inledande matcherna har forwarden fått en drömstart på säsongen som ökar hans chanser att ta en plats i OS-truppen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här