Sverige fick en drömstart på Junior-VM. 

En intensiv premiärdag avslutades med en riktig publikfest där ett mer eller mindre fullsatt Scandinavium fick se Sverige besegra Lettland utan några större bekymmer. Man fick dock en mardrömstart på matchen efter att Elias Salomonsson dragit på sig ett tidigt tidigt matchstraff men trots det lyckades juniorkronorna lämna den första perioden med en 2-0 ledning. Överlag stod man för en stabil insats där det producerades två mål i varje period och där Jonthan Lekkerimäki och Filip Bystedt kunde lämna premiären med två mål vardera. Dessutom stod målvakten Hugo Hävelid för en stabil insats och fick tack vare sin hållna nolla en bra start på turneringen.

Förutom matchstraffet gick det mesta Sveriges väg i premiären och efter slutsignalen var det positiva tongångar bland spelarna.
– Det var jättekul att spela i Scandinavium med publiken och gula väggen därborta, så det var suveränt. Publiken här är helt magisk, man får gåshud första gången man går ut hit, så det var en grymt rolig match, sa målvakten Hugo Hävelid till SVT efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Sverige – Lettland

MATCHFAKTA
Sverige – Lettland: 6-0 (2-0,2-0,2-0)
1-0 Anton Wahlberg (Sandin-Pellikka, Östlund)
2-0 Filip Bystedt (Hävelid, Unger Sörum)
3-0 Jonathan Lekkerimäki (Öhgren, Östlund)
4-0 Filip Bystedt (Pettersson, Forsfjäll)
5-0 Felix Unger Sörum (Lindstein, Stenberg)
6-0 Jonathan Lekkerimäki (Lindstein)
Skott: 35-20 (12-5,13-9,10-6)
Utvisningsminuter: 29-10
Publik: 11512 (Scandinavium)

MER OM JUNIOR-VM: Summering av den första speldagen 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här