Favoriterna fortsätter att leverera i Ishockey-VM.

Efter Sveriges målfest mot Kina där det tillslut blev seger med hela 8-1, fortsatte kvällen med ytterligare två gruppspelsmatcher där två av de stora förhandsfavoriterna visade att man hittat formen.

En maktdemonstration

Först ut var värdnationen USA som bjöd in Tjeckien till kamp och på förhand kändes det som en ordentlig värdemätare men amerikanskorna visade direkt att man var det bättre laget. Efter knappt sju minuters spel kunde man ta ledningen genom Alex Carpenter och det var ett mål som faktiskt skulle visa sig bli avgörande för matchen. Tjeckien skapade visserligen en del chanser men man lyckades aldrig överlista Nicole Hensley i det amerikanska målet utan fick lämna den här matchen mållösa, samtidigt som USA fortsatte att producera framåt.

I andra perioden utökade Carpenter till 2-0 och sedan skulle Laila Edwards svara för dubbla mål innan Taylor Heise presenterade sig med sitt första mål i turneringen. Halvvägs in i tredje perioden kunde sedan Carpenter spika slutresultatet till 6-0 med sitt tredje mål för kvällen och USA lämnade därmed matchen med ett fint formbesked och något av en maktdemonstration som visar att man blir att räkna med i årets värdsmästerskap.

– Jag vill bara bidra på alla sätt jag kan, oavsett om det är mål, assist, blockerande skott, det spelar egentligen ingen roll hur jag bidrar. Jag vill bara göra det jag kan för att hjälpa det här laget att bli framgångsrikt, sa tremålsskytten till IIHF.com efter slutsignalen.