Det står nu klart vem som blir Tre Kronors lagkapten i VM. Igår meddelade Tre Kronor via X att Erik Karlsson får det ärofyllda uppdraget.

Sveriges lagkapten i VM är nu presenterad. Det blir Erik Karlsson som får bära C:et på bröstet i turneringen, det meddelar Tre Kronor via sin X:sida. I ett lag fullt av NHL-stjärnor och spelare med stor erfarenhet föll alltså ledarstabens val på Karlsson. Vilka i Tre Kronors trupp som blir assisterande kaptener i årets turnering återstår att se.

33-åringen gör detta VM sin första landslagsturnering sedan World Cup 2016, då han var en av Tre Kronors assisterande kaptener.

– Det ska bli oerhört roligt och jag är väldigt stolt att få dra på mig Tre Kronor-tröjan igen, sa Karlsson om att spela VM, tidigare i en video på Tre Kronors X:sida.

Sverige inleder VM-turneringen med att möta USA imorgon kväll.

Var lagkapten i Ottawa Senators

Karlsson var under flera år lagkapten för Ottawa Senators. Han ledde bland annat laget till en conference final mot blivande mästarna Pittsburgh Penguins 2017. Där föll Senators tillslut i förlängning i match sju, endast ett mål ifrån att nå en Stanley Cup-final.

Därefter har den 33-årige backen också varit assisterande lagkapten i San Jose Sharks, innan han lämnade klubben för en flytt till Pittsburgh i somras.

Karlsson följde upp sin otroliga säsong 2022/23, då han gjorde 101 poäng, med att göra 56 poäng på 82 matcher denna säsongen för Penguins. En säsong som överlag blev en besvikelse för laget och de missade slutspel.

MER INFÖR VM: Inför Ishockey-VM: Grupp A: lagen, stjärnorna, matcherna

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här