Det bjöds på spänning när Juniorkronorna tog sig vidare till semifinal.

Sverige gick in som stor favorit i kvartsfinalmötet mot Schweiz men det skulle visa sig bli en tuff utmaning och efter tre perioder stod det 3-3 på resultattavlan. Väl i en händelserik förlängning klev Axel Sandin-Pellikka fram och med sitt första mål i turneringen säkrade han den svenska semifinalplatsen.

– Kvartsfinalerna är alltid en utmaning. Det var en tuff match. Vi behöver spela hela 60 minuter, och jag tror dock inte att vi gjorde det den här matchen. Vår nivå sjönk lite i andra perioden. Jag tror att vi måste fixa det, men det är fantastiskt att vinna, sa Liam Öhgren till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Sverige – Schweiz

Sverige möter Tjeckien i semifinalen som spelas imorgon eftermiddag och mer om den matchen kommer under morgondagen.

Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.