Småkronorna får chansen att spela om guldmedaljer på hemmaplan. 

Under gårdagen offentliggjorde Svenska ishockeyförbundet nyheten att Sverige kommer att stå som värd för Junior-VM i ishockey säsongen 2023/24. Mästerskapet äger rum i Göteborg mellan den 26:e december och 5:e januari 2024.

– Juniorkronorna skapar ett stort intresse för ishockeyn, och att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, i ett pressmeddelande. 

Det här blir första gången sedan 2014 som Sverige står som värd för Junior-VM, den gången var Malmö spelort och småkronorna tog sig hela vägen till final där Finland vann med 3-2 efter förlängning. Året efter vann Kanada och det är senaste gången som värdnationen lyckats vinna guld på hemmaplan.

Tidigare i år spelades Junior-VM i Kanada, närmare bestämt Edmonton, och även den gången blev det tufft för värdlandet. Kanada föll tungt med 0-2 i finalen mot ärkerivalen USA efter att Alex Turcotte (Ontario Reign) och Trevor Zegras (Anaheim) gjort målen. Då var det en klen tröst att Devon Levi, till vardags i den amerikanska collegeligan, blev utsedd till turneringens bästa målvakt. Småkronorna nådde kvartfinal men där blev det förlust med uddamålet (2-3) mot Finland. Ett Finland som senare tog medalj efter att ha besegrat Ryssland med 4-1 i bronsmatchen.

Fakta Junior-VM 2024
Datum:
26:e december – 5:e januari
Spelort: Göteborg
Arenor: Scandinavium, Frölundaborg
Kuriosa: Det här blir fjärde gången som Sverige håller i Junior-VM på 2000-talet.

 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här