Idag kliver Kanada in i Ishockey-VM. 

Efter en fullspäckad premiärdag är det idag dags för fler lag att ge sig in i gruppspelet, vi kan bland annat se fram emot att se om förra årets bronsmedaljörer Lettland kan få en bra start och senare under kvällen ska både USA och Tyskland försöka vinna sina första matcher efter att ha förlorat sina respektive premiärer.

För Kanada blev fredagen en tid för uppladdning inför dagens premiär då Storbritannien står för motståndet och det är en match där alla räknar med att lönnlöven tar hem segern. Kanada är på plats med siktet inställt på att försvara sitt guld från förra året och man gör det med en stark trupp där vi bland annat hittat supertalangen Connor Bedard som haft en imponerande rookiesäsong i NHL med sitt Chicago Blackhawks.

Glädjebeskedet – John Tavares klar för VM

En redan stark trupp blev under gårdagen ännu starkare då det stod klart att Kanada får förstärkning i form av John Tavares. Stjärnforwarden åkte nyligen ut ur slutspelet med sitt Toronto Maple Leafs och efter ett par dagars spekulationer rapporterar TSN att 33-åringen förlänger säsongen med ett par veckor i Tjeckien. Den här vintern har Tavares noterats för 67 poäng på 87 matcher men hans personliga rekord kommer från säsongen 18/19 då han stod för hela 88 poäng under grundserien, följt av ytterligare fem i slutspelet.

Tavares är en av Kanadas stora stjärnor i NHL och även om det inte blivit någon Stanley Cupseger har forwarden en imponerande meritlista där det bland annat finns ett olympiskt guld från 2014 och två år senare var han även med när det blev guld i World Cup. Det har dessutom blivit dubbla guld i JVM men trots tre försök fortsätter jakten på ett första VM-guld.

Matchen mot Storbritannien börjar 12:20 och sänds på TV6 samt Viaplay.

DAGENS MATCHER 

Frankrike – Kazakstan (12:20)
Storbritannien – Kanada (12:20)
Polen – Lettland (16:20)
Österrike – Danmark (16:20)
Norge – Tjeckien (20:20)
USA – Tyskland (20:20)

MER OM ISHOCKEY-VM: Seger i premiären för Tre Kronor 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här