USA fortsätter att imponera i Junior-VM.

Under den inledande delen av gruppspelet såg det ut som att USA inte riktigt hade prickat formen, men man avslutade med ett par fina insatser och i kvartsfinalen mot Tyskland visade laget att man verkligen fått upp farten.

Talangens succé

Få trodde på förhand att Tyskland skulle kunna skrälla och det syntes tidigt att det var flera nivåer mellan de båda lagen, redan efter ett par minuters spel kunde USA ta ledningen och sedan fortsatte det av bara farten. Efter första perioden stod det 3-0 på resultattavlan och då hade amerikanerna dessutom fått ett mål bortdömt. Nu kändes platsen i semifinal väldigt nära.

Ska USA lyckas nå hela vägen till final gäller det att lagets nyckelspelare är på tårna och i kvartsfinalen visade flera av dem att man är redo att ta sig an uppgiften. Det gällde inte minst Logan Cooley, forwardstalangen som valdes som nummer tre i sommarens draft hade gjort matchens första mål och i andra perioden utökade han målkontot men hann även med en framspelning till Cutter Gauthier som kunde sätta 8-0.

Det här var något av en uppvisning av 18-åringen som skulle fullborda sitt hattrick i tredje perioden innan Dylan Duke kunde sätta 11-0 bakom en uppgiven tysk målvakt. Det sedan länge slagna laget skulle dock få ett tröstmål genom Luca Hauf i slutminuterna, men man fick ändå lämna isen efter en tung förlust och ett kvitto på att vägen till toppen är lång. Väldigt lång.

USA – Tyskland: 11-1 (3-0,5-0,3-1)
1-0, Logan Cooley (Ufko, Snuggerud)
2-0, Jimmy Snuggerud (Ufko, Lucius)
3-0, Red Savage (Ufko, Peart)
4-0, Jackson Blake (Lucius, McGoarty)
5-0, Logan Cooley (Ufko, Peart)
6-0, Cutter Gauthier (Mittelstadt)
7-0, Red Savage (Brindley, Mittelstadt)
8-0, Cutter Gauthier (Snuggerud, Cooley)