Temperaturen kring Tre Kronors VM-lag höjs ytterligare. 

Efter några intensiva dagar ser det ut som att förbundskapten Sam Hallams VM-bygge börjat ta form. Vi har tidigare rapporterat att Rasmus Dahlin och Victor Olofsson presenterats och under måndagskvällen kom även beskedet många hoppats på – Erik Karlsson är klar för VM.

– Tjenare, Erik Karlsson här. Anländer till VM i år nere i Tjeckien, det ska bli oerhört roligt och är väldigt stolt att få dra på mig Tre Kronor igen. Ser fram emot det oerhört mycket och det hoppas jag att alla hemma i Sverige gör också, så ses vi nere i Tjeckien förhoppningsvis. Nu kör vi, säger stjärnbacken på Tre Kronors sociala medier.

Stjärnbackens chans till revansch

Det har spekulerats kring Karlssons vara eller icke vara i VM de senaste dagarna men nu står det alltså klart att 33-åringen åter ska dra på sig landslagströjan. Vårens VM kan bli en chans till revansch efter en annars ganska tung säsong där hans Pittsburgh oväntat missade slutspelet samtidigt som poängproduktionen gick från 101 till 56. Dessutom kan mästerskapet bli den första gången som stjärnbacken får vara med och vinna något med Tre Kronor, tidigare är silvret i OS 2014 den främsta meriten och i VM har det som bäst blivit en bronsmedalj.

Karlsson är en av Sveriges mest meriterade spelare i NHL och debuterade i ligan med Ottawa redan säsongen 2009/10. Efter nio år i klubben, varav fyra som lagkapten, flyttade svensken till San Jose där han spenderade fem säsongen och där det gick som bäst förra säsongen då han noterades för imponerande 101 poäng på 82 grundseriematcher vilket gjort att han för andra gången fick ta emot priset som ligans främste back.

När det kommer till landslagsspel har Karlsson inte varit med sedan World Cup 2016 och det är hela tolv år sedan han senast var med i ett världsmästerskap. Den gången stod backen för sju poäng på åtta matcher, men ett stjärnspäckat Tre Kronor misslyckades och föll redan i kvartsfinalen mot Tjeckien inför ett fullsatt Globen. Det återstår att se om stjärnbacken för bättre lycka med sig den här gången.

MER INFÖR VM: Victor Olofsson klar för VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här